tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Ajatolla Khomeinin puhe Muhammadin (s. 1360) syntymäpäiväjuhlan yhteydessä v. 1981

Ajatolla KhomeiniAjatolla (arab. ayatullah 'Allahin merkki') tarkoittaa shiilaisessa hierakiassa ylintä uskonoppinutta, joka on verrattavissa kristinuskon piispaan. Yksi tai useampi kulloinkin elävistä ajatollista on marja'-i taqlid eli 'jäljittelyn alkulähde', jonka antamat uskonnolliset ratkaisut sitovat kaikkia hänen kannattajiaan. (Hämeen-Anttila 2001: 10.) Alla olevassa puheessa Ajatolla Khomeini (k. 1989) kehottaa kovempiin otteisiin vankeja kohtaan. Lisää esimerkkejä Ajatolla Khomeinin puheista löytyy Dr. Homa Darabi Foundationin kotisivulta.

Todellinen Allahin Päivä on se päivä, jolloin Amir al Mo’menin (1) veti esiin miekkansa ja teurasti kaikki khavarejit (2) ja tappoi heidät ensimmäisestä viimeiseen.

Allahin Päivä on se, kun Allah, armelias, kaikkivaltias, aiheuttaa maanjäristyksen; kun hän läimäyttää kasvoille; kun hän aiheuttaa pyörremyrskyn. Hän pieksee tätä kansaa, jotta näistä tulisi ihmisiä.

Jos Amir al Mo’menin (1) olisi halunnut olla suvaitsevainen, hän ei olisi vetänyt esiin miekkaansa tappaakseen 700 ihmistä kerralla. Meillä on vankiloissamme tuotakin enemmän samankaltaisia mädäntyneitä ihmisiä. Jos emme tapa heitä, jokaisesta heistä, joka pääsee ulos, tulee murhaaja!Heistä ei tule ihmisiä.

Miksi te mullahit noudatatte vain rukous- ja paastomääräyksiä? Miksi luette vain Koraanin jakeita armosta ettekä lue jakeita tappamisesta? Koraani sanoo: tappakaa, vangitkaa! Miksi takerrutte vain siihen osaan, joka puhuu armosta? Armo on vastoin Allahia.

Mihrab (3) tarkoittaa sotapaikkaa, taistelupaikkaa. Mihrabeista tulisi lähteä sotaan, aivan kuten kaikkiin islamin sotiin aikoinaan lähdettiin mihrabeista. Profeetalla oli miekka ihmisten tappamista varten. Vain (pyhät) imaamit olivat todellisia sotilaita. Kaikki heistä olivat sotureita. Jeillä oli tapana kantaa miekkaa; heillä oli tapana tappaa ihmisiä.

Tarvitsemme kalifin (4), joka amputoi käsiä, katkoo kauloja, kivittää ihmisiä samalla tavoin kuin Allahin Sanansaattajalla oli tapana katkoa käsiä, katkoa kauloja ja kivittää ihmisiä. Samalla tavoin kuin hän teurasti Bani Quraizan (5) juutalaiset, koska nämä olivat liuta tyytymättömiä ihmisiä. Jos profeetalla oli tapana polttaa talo tai tuhota heimo, se oli oikeudenmukaista.

Ihmisten elämät on turvattava rangaistuksen kautta, koska massojen suojeleminen riippuu näistä rangaistusteloituksista. Pelkästään muutama vuosi vankilassa ei korjaa asioita.

Teidän on pantava syrjään nämä lapselliset tunteet. Uskomme, että syytettyä ei perimmiltään tarvitse kuulustella. Hänet on vain tapettava. Vain heidän henkilöllisyytensä on tarkistettava, ja sitten heidät tulisi tappaa.

Alaviitteet
1. Amir al mo’menin: Uskollisten Komentaja. Titteli, joka viittaa Aliin, 4. kalifiin ja shiia-muslimien ensimmäiseen imaamiin.
2. Khavarej: toisinajattelijoiden joukko, joka hylkäsi Alin johtajuuden. Kun 4000 heistä kerääntyi moskeijaan protestoimaan, Ali lähetti armeijansa ja teurastutti heidät kaikki.
3. Mihrab: moskeijan rukoussyvennys, jonka edessä imaami johtaa rukouksia. Kirjaimellisesti se tarkoittaa sotapaikkaa (vrt. harb ’sota’).
4. Kalifi: islamin yhteisön maallinen johtaja.
5. Bani Quraiza: Medinan juutalaisten heimo, joiden asuinalueen Muhammad piiritti ja katkaisi näiltä veden. Kun nämä antautuivat, hän määräsi serkkunsa Alin ja setänsä Hamzan teurastamaan nämä kädet selän takana kaulaan sidottuina. Heidän ruumiinsa heitettiin kuoppaan. Pojat tarkistettiin, ja jos heillä oli häpykarvoja, heidät luettiin miesten joukkoon ja mestattiin. Murhattujen määräksi raportoitiin 600–900. Heidän koko omaisuutensa meni yksin Muhammadille (koska muslimien ei tarvinnut taistella, profeetta otti koko sotasaaliin itselleen). Näiden juutalaisten vaimot ja lapset myytiin orjiksi. Muhammad otti itselleen 17-vuotiaan Rayhanahin. Rayhana, jonka isän, veljet ja aviopuolison Muhammad oli tappanut, ei hyväksynyt islamia eikä suostunut naimaan profeettaa. Hän jäi Muhammadin seksiorjaksi kunnes tämä kuoli, eikä Rayhanan sallittu mennä sen jälkeen naimisiin.

Tietoa Iranista: MEMRI
Lähde:
http://www.faithfreedom.org/Iran/KhomeiniSpeech.htm

Ei kommentteja: